Sunergizer.ro - panouri solare, energie solara, panouri fotovoltanice
Home Produse Referinte Sistemul meu Distribuitori Contact
Sunergizer.ro Energie solara experimentala
Energie solara experimentala
Un turn solar ascendent (de asemenea cunoscut ca si cos solar sau horn solar) consta intr-o mare sera care se continua ca o palnie intr-un turn central.

Cand lumina soarelui straluceste peste sera, aerul din interior este incalzit, si se extinde. Fluxurile de aer de expansiune ajung spre turnul central, unde o turbina transforma debitul de aer in energie electrica. Un prototip de 50 kW a fost construit in Ciudad Real, Spania si a fost exploatat timp de opt ani inainte de dezafectare sa, in 1989. Un iaz solar este un bazin de apa sarata (de obicei 1-2 m adancime), care colecteaza si stocheaza energia solara. Iazurile solare au fost propuse initial de catre Dr. Rudolph Bloch, in 1948 dupa ce a dat peste rapoarte de un lac, in Ungaria, in care temperatura a crescut cu adancimea. Acest efect a fost ca urmare a sarurilor in apa lacului, care a creat "o densitate gradient", care au impiedicat convectia de curenti. Un prototip a fost construit in 1958 pe tarmul de la Marea Moarta in apropierea Ierusalimului. Iazul a constat din straturi de apa care a crescut succesiv, de la o solutie slaba de sare la suprafata la o solutie concentrata de sare la fund. Acest iaz solar a fost capabil sa produca temperaturi de 90 ° C, in stratul inferior si a avut o valoare estimata de eficienta de solar- electricitate de doua procente.

Dispozitivele termoelectrice, sau "thermovoltaice" convertesc o diferenta de temperatura intre diferite materiale intr-un curent electric. Prima data s-a propus o metoda de stocare a energiei solare de catre pionerul solar Mouchout in 1800, termoelectricele au reaparut in Uniunea Sovietica in anii 1930. Sub indrumarea savantului sovietic Abram Ioffe a fost utilizat un sistem de concentrare pentru a genera putere termoelectrica pentru un motor de 1 CP. Termogeneratoarele au fost folosite mai tarziu īn programul spatial american ca o tehnologie de conversie a energiei pentru alimentarea misiunilor in spatiul profund, cum ar fi Cassini, Galileo si Viking. Cercetarea īn acest domeniu, este axata pe cresterea eficientei acestor dispozitive de la 7-8% la 15-20%.

Sistemele solare de putere ar folosi-o mare retea solara in orbita geosynchronous pentru a colecta lumina soarelui si a dirija acest fascicul de energie sub forma de radiatii de microunde catre receptoarele (rectennas) de pe Pamant pentru distributie. Acest concept a fost propus prima data de Dr. Peter Glaser, in 1968 si de atunci o mare varietate de sisteme au fost studiate, fiind propuse ambele, fotovoltaicele si tehnologiile de concentrare termica solara.

Desi inca in stadiu de concept, aceste sisteme ofera posibilitatea de a oferi putere de aproximativ 96% din timp. In 2008, John C. Mankins, un fost cercetator NASA, a folosit cu succes unde radio pentru a trimite putere solara intre doua insule din Hawaii, un experiment finantat de Discovery Channel. Mankins sustine ca acest fapt " dovedeste existenta tehnologiei pentru dirijarea puterii solare de la satelitii inapoi la pamant."

Source: Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_energy)
   Produse
Sisteme Solare complete
Panouri Solare apa calda
Panouri fotovoltaice
Sisteme nepresurizate
Sisteme presurizate
Accesorii
Produse
Sisteme Solare complete
Panouri Solare apa calda
Panouri fotovoltaice
Sisteme nepresurizate
Sisteme presurizate
Accesorii
Info
Despre Noi
Sistemul meu
Lista de preturi
Distribuitori
Termeni si conditii
Contact
Contul Tau
Login
Inregistrare cont
Contul meu
Contact Us
Birouri si Depozit
(004) 0730 712 209
info@sunergizer.ro
Sunergizer.ro Suport
str. Ady Endre nr.44 (incinta Slager Trans), 525400 Targu Secuiesc
Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de Cookies | A.N.P.C.
Copyright © 2008 - 2024 Sunergizer.ro. Toate drepturile rezervate. Toate preturile afisate in site contin TVA.
Web Development GabaDesigns  •  Pagina generata: 0.0004 sec.